Beyond skies

249 899  s DPH

Směs dvou Brazilských pěstovatelných regionů a Guatemaly vás přenese přímo na kávovou plantáž zalitou sluncem. Má Nezaměnitelné aroma a chuť po mléčné čokoládě a arašídech s ovocnou dochutí po červených jablkách. Káva je pražená v medium roastu (středním pražení) aby vynikla ovocná chuť 100% Arabik. Ať už zvolíte variantu alternativní přípravy, nebo espresso, dostanete vždy skvělý výsledek.

Katalogové číslo: - Kategorie:

Popis

Guatemala je fascinující země s bohatými domorodými kulturami a úžasnými přírodními památkami. Nejvýraznějším rysem krajiny je 37 sopek, z nichž několik je stále aktivních. Tyto sopky jsou nejen atraktivní pro cestovatele, ale zároveň tvoří odlišné prostředí, které lze nalézt v guatemalských kávách. Huehuetenango se nachází na severozápadě u hranice s Mexikem a stalo se jednou z nejznámějších oblastí pěstování kávy v zemi.
Název „Huehuetenango“ pochází z historického aztéckého jazyka nahuatl a překládá se jako „místo předků“. Nadmořská výška v této oblasti dosahuje od 300 do 3 850 metrů, což vytváří ideální mikroklimatické podmínky pro pěstování kávy. Tato káva se však pěstuje pouze na horských svazích v rozmezí od 1 350 do 2 000 metrů, což řadí tuto kávu do třídy SHB.
Vzhledem k vysoké nadmořské výšce kávovník roste pomaleji než obvykle a vyvíjí vyšší hustotu dužiny, čímž vytváří i kvalitnější zelené kávové zrno. To je podporováno intenzivním slunečním zářením během dne, zatímco chladné a vlhké větry ochlazují oblast v noci. Spolu s vyšší hustotou přichází komplexní množství citronových a ovocných vůní, díky nimž se káva z Huehuetenango řadí mezi nejlepší gurmánské kávy na světě. Jsme hrdí na to, že vám můžeme nabídnout náš speciální výběr Las Amapolas z jedné z odlehlých oblastí Guatemaly.

Brazílie je známá svou geografickou rozlehlostí. Povodí Amazonky se rozkládá na více než tisíci kilometrech, zatímco zemi na východě obklopuje nekonečné pobřeží. V centrální části Brazílie pokrývají náhorní plošiny Cerrado státy Goiás, Mato Grosso do Sul, Mato Grosso, Tocantins a Minas Gerais, což z ní činí jednu z největších oblastí produkce kávy na světě.
Produkce kávy v Brazílii představuje asi jednu třetinu veškeré produkce kávy, což z ní dělá zdaleka největšího producenta na světě za posledních 150 let. Pěstuje se Arabica i Robusta (známá jako Conilon), přičemž dominuje Arabica s rostoucím podílem cca. 80 %.

Kávy z Brazílie jsou podrobně popsány: NY 2 znamená „New York 2“ a označuje maximální počet povolených vad podle metody počítání vad na burze v New Yorku. Je to kvalitativně nejvyšší třída. Označení  17/18 definuje velikost zrn. Jsou to jedny z největších mezi brazilskými třídami. Nejběžnější metodou zpracování v Brazílii, která se používá pro asi 90 % vyrobené Arabiky, je suchý proces, známý také jako nepraný nebo přírodní. Celá kávová třešeň je nejprve očištěna a poté umístěna na slunci, aby se usušila v tenkých vrstvách na terasách, nebo je sušena v sušičkách. Kávové plantáže v Brazílii často pokrývají obrovské plochy, potřebují stovky lidí, aby je spravovali a provozovali.

 

Chuťový profil  mléčná čokoláda, arašídy
Původ Brazílie, Guatemala
Acidita  nižší
Sklizeň  2023
Vůně  po čokoládě, s jemným nádechem červených jablek
Zpracování  washed, natural
Stupeň pražení  medium roast
Doporučená příprava  espresso, V60, filtr, Chemex, Aeropress

Další informace

Hmotnost -
Balení

250 g, 1 000 g

Mohlo by se Vám líbit…